Mitä ovat hyvät kädet ja paljonko korottaa niillä?

Pelatessasi esimerkiksi 5-6 hengen pöydässä, voit hyvin korottaa vaikkapa AJ:n kaltaisella kädellä ilman positiota (esimerkiksi ollessasi ensimmäisenä vuorossa). 10 hengen pöydässä ollessasi ensimmäisenä vuorossa, voit heittää AJ:n pakkaan ja odotella parempia kortteja. Tämä riippuu siis paljolti siitä, minkälaisessa pöydässä pelaat. Toki myös muut pelaajat on otettava huomioon omien korttiesi lisäksi.
Esimerkiksi jos huomaat jonkun pelaajan pelaavan aggressiivisesti vain muutamia käsiä, voit olettaa hänen pelaavan vain laatukäsiä. Pelatessasi häntä vastaan on syytä olla varovainen.

Korota ja uudelleen korota aina kädet AA-KK, mene mahdollisesti all-in.
Korota käsillä AK, AQ, QQ, JJ, TT, 99, voit myös uudelleen korottaa riippuen pöydästä ja positiosta.
Isommassa pöydässä voit tilanteen mukaan ’limpata’ mukaan kaikilla pareilla tai korottaa myöhäisestä positiosta, jos pöytään ei ole vielä panostettu. Ollessasi epävarma miten toimia esim. kakkosparilla, ei kippaaminenkaan ole hullumpi idea.
5-6 hengen pöydässä voit myös korottaa tilanteen mukaan kädet AJ, KQ + kaikki taskuparit.
Huom! Vältä Ax –tyypisten käsien pelaamista, esim. A5 tyylisellä kädellä olet usein häviöllä ”parempaa” ässää vastaan.

Hyvä perusohje korottamiseen on se, että korotat avaamattomaan pöytään (kun kukaan muu ei ole osallistunut vielä pottiin ja vuoro tulee sinulle) 3-4 x ison blindin verran. Jos taas joku on limpannut mukaan, lisäät korotukseesi vielä yhden blindin verran. Kahden pelaajan limpatessa lisäät 3-4x korotukseesi kahden blindin verran jne. Esimerkiksi blindien ollessa $0.5/$0.10 ja yhden pelaajan limpatessa mukaan, voit hänen jälkeensä korottaa $0.50 (4x isoblindi + 1 limppaaja = $0.40+$0.10)

Jos sinua ennen on korotettu ja löydät kädestäsi kortit joilla sinun tulisi uudelleen korottaa, korota n. 4 kertaa vastustajan korotus.

Samuel Cummins